Inredning på sociala medier

Idag används sociala medier till nästan allt och du kan i stort sätt hitta vad du vill där. Det är en bra plats för dig att inspireras men även ett ställe där du har chansen att inspirera andra. Många går dit för att hitta idéer för en outfit, ny musik, hitta dom bästa ställeran för att resa, för allt egentligen, så självklart kan du hitta inspiration för inredning där med.

På Instagram tillexempel, bara du söker på ordet inredning så ploppar de upp hur många inredningskonton som helst. Vill du drömma dig bort och inspireras av de lyxigaste av det lyxigaste finns det en massa konton med bilder på det dyraste och finaste inredningen du kan hitta, men sen finns det ju självklart inredningskonton med de lite normalare och mer prisvänliga hemmen. Hittar du det rätta kontot på Instagram är de lätt att hitta inspiration och du kan bli fast och skrolla runt i timmar, då går du oftast från att inte ha några idéer alls till att ha alldeles för många och det blir istället svårt att välja.

Många inredningskedjor använder sig också av Instagram, det är ett bra ställe att marknadsföra sig och för dig att hålla koll på vad för nytt som kommer in. Har du sett en möbel som skulle passa perfekt in i ditt vardagsrum men som kanske var slut när du skulle köpa den, då kan du hålla koll på deras Instagram då de oftast uppdaterar när dom får in något nytt. Eller så kanske dom lägger upp en inspirerande bild som innehåller den möbeln du vill ha och du får en ide om hur du själv kan göra.

Dina vänner kan också vara en bra inspirationskälla. Har någon av dina vänner eller någon av dom du följer kanske köpt ett nytt hus och precis blivit klar med sin inredning finns det en ganska stor chans att de vill dela med sig och kommer lägga upp det på sociala medier.

Det finns även en hel del inredningsföretag på Facebook, stora som små som lägger upp och delar bilder på inredning du kan se. Kanske har någon av dina vänners vänner en liten inredningsbutik och har därför startat en facebooka-sida för denna butik, då uppdateras de ofta om de nyaste inköpen och det som de tycker är trendigaste just nu vilket dina vänner sen kanske delar och det hamnar på din startsida som du kan då hitta tips och inspiration av.

Därför är det väldigt lätt att få den inspiration du behöver när du endast är inne på tillexempel Facebook eller Instagram.

Pinterest är också en plats fullt med inrednings-tipps. Där kan du hitta vad som är trendigt just nu, knep för att få fram de bästa resultaten och en massa inspiration. Det är en tjänst där du som användare kan samla alla dina inspirerande bilder på samma plats och även dela med dig av bilderna till andra. Det är som en digital anslagstavla fullt med pins (som de du lägger upp kallas) på de du själv gillar. Antingen kan du uppdatera med dina egna bilder du själv tagit eller så kan du dela andras från webbsidor som du hittat och tycker om.

living-1032733_960_720