Inredningsstilar

När det kommer till inredning finns det en massa olika stilar att välja mellan.

Vissa tycker om att gå tillbaka några år och köra på ”gammalt blir nytt” alltså när det ser lite mer gammeldags ut medan andra vill ha det så modernt och nytt som möjligt, det gäller att hitta det som passar just dig.

De åtta populäraste inredningsstilarna just nu är lantlig inrening, skandinavisk inredning, modern, retro inredning, marina inredning, modern organisk, Hollywood glam och art nouveau inredning. Dessa åtta är de stilar som är mest använda i dagsläget men det finns självklart en hel del andra inredning-stilar att välja mellan.

 

Lantlig inrening:

Vi alla har väl besökt en stuga på landet någon gång? Så när du hör ordet lantlig inredning poppar det nog ganska snabbt upp en bild i huvudet hur det ser ut.

Det är en stil som alltid kommer fungera när man vill ha en fin, mysig och hemtrevlig inredning.

Med mycket trä målat i vitt, keramik, blommiga mönster och kanske även lite kryss-mönstrat får du den perfekta lantliga stilen.

 

Skandinavisk inredningsstil:

Då vi spenderar halva året i nästan konstant mörker vill vi gärna ha det så ljust som möjligt.

Med de ljusa färgerna och mycket öppna ytor får vi vad vi kallar den skandinaviska stilen. Det är en väldigt populär stil och även många utomlands använder sig av denna.

Stilen är väldigt enkel och det ska helst vara så mycket ljust som det bara går.

Ta bort alla mörka gardiner, väggar och mattor och kör ljust, ljust och ljust! Sist men inte mist är det bara att införskaffa sig någon typiskt nordisk detalj och du har den Skandinaviska stilen klar.

 

Modern:

I den moderna stilen är det mer att det ska vara snyggt än bekvämt och praktiskt. Det gäller att vara kreativ och visa upp dina fantasier. Kontraster, starka mörka färger på möblerna och ljusa grunder. Det finns inte någon direkt regel som säger vad som är fel eller inte, de gäller att få fram din personlighet och visa upp det moderna och unika.

 

Retro inredning:

Här blir verkligen det gamla det nya. Med retro stilen går du oftast tillbaka till 50-, 60- och 70-talets inredning och återanvänder allt som användes på den tiden.

Mycket starka färger och rundare möbler inte så mycket skarpa linjer och vinklar som i de andra stilarna. Köp någon galen möbel och gå upp på vinden och leta på någon gammeldags detalj som kan ställas fram.

 

 

Marina inrednings:

Tänk havet när du ska inreda i Marina inredning. En riktigt mysig stil med vita fräscha bakgrunder med detaljer i blåa nyanser, möbler i beige passar väldigt bra in här med.

Dekorera sen med alla detaljer du kan tänkas hitta vid havet, som båtar, ankare, fyrar, rep och hjul och du har fått den perfekta marina inredningen.

 

Modern organisk:

Här ska allt vara organiskt. Du hittar mycket sten och trä i inredningen då allt som används ska komma från naturen. Andra naturliga detaljer som exempelvis växter och halm finns det också gott om.

 

Hollywood glam:

Här ska de se så dyrt och lyxigt ut som möjligt. Du blandar olika stilar och lägger på färger och lyxigheter tills det nästan ser fejkat ut och du har fått fram hollywoodstilen.

 

Art nouveau:

Även här är det lyx och klass som gäller, stilen är tidig 1900-tal och om man har tur har man hittat några äkta och värdefulla antikdetaljer eller något sorts inredningsobjekt från ett exotiskt land som gör inredningen fullständig.

table-white-home-interior