Kickstarter

Den amerikanske tjänsten Kickstarter är en plattform på internet som jobbar med att genomföra projektfinansiering. De använder sig av crowdfunding för att få ihop de pengar de behöver och för att lyckas hjälpa deras kunder.

 

Kickstarter går ut på att entreprenörer skapar en sida på deras webbplats där de sedan gör en beskrivning om sitt projekt och om sig själva. Det ska stå tydligt vad det är du syftar på med ditt projekt och vad du har för deadline. Projektet ska också ha en målsumma som visar hur mycket du måste samla in för att du ska lyckas. När de har fått upp sidan på Kickstarter gäller det att marknadsföra och visa upp sin ide så mycket som möjligt så att sponsorer får intresse och vill hjälpa till att genomföra projektet genom att sponsra med en summa pengar.

Om de väljer att sponsra får företaget olika belöningar och kan även erbjudas en inblick i projektet.

Kickstarter kör med en ”allt-eller-inget”  metod vilket innebär att har projektet fått ihop målsumman när deadline-datumet är uppnått så dras pengarna av sponsorernas kreditkort men om de inte är nått dras heller inga pengar. På så sätt förminskar riskerna och inga pengar kastat bort i onödan.

 

På Kickstarter kan du hitta alla möjliga påhittade produkter och sedan sidan startade 2009 har de haft mer än 66000 lyckade projekt och har fått in men än en miljard US-dollar av alla sponsorer sammanlagt.

Det finns en massa olika kategorier och du kan hitta allt mellan himmel och jord, många  ”gör det själv saker” där folk designat allt från egna läderarmband till örngott och ljus. Sidan är full med idéer som folk drömmer om att få fullborda.

Det är en perfekt sida att hitta idéer eller om du kanske vill hitta unika och speciella saker för ditt hem.

 

The no floor pillow

En kille har kommit på produkten ”The no floor pillow”. Han är trött på att vakna upp varje natt och hitta kudden på golvet så han kom därför på idéen med en kudde som man fäster under madrassen för att slippa detta problem.

Han beskriver den som en fullstor kudde som går över hela sängen. Han skriver att även om den sitter fast så ska det fortfarande finnas hål på sidorna för de människor som gillar att sova med händerna under kudden. Han behöver nu sponsorer som kan sponsra han med pengar för att fullfölja denna ide och använder sig därför av denna sida.

 

Designer coffee & tea alarm clock

En annan kategori som finns är design och har just nu 510 projekt som letar sponsorer på sidan. En intressant design som finns där är tillexempel Designer coffee & tea alarm clock och är en alarmklocka som automatisk kokar ditt kaffe eller té på morgonen. Så när du vaknar upp av att din alarmklocka ringer en tidig och tröttsam morgon har du en kopp nykokt kaffe eller te väntandes på dig.

Vill du ha mjölk i kaffet har den även en liten mjölkhållare som håller mjölken kall över natten.

På baksidan av klockan finns ett usb-uttag för dig som vill ladda telefonen, så en perfekt uppfinning för dig som är kaffeälskare och vill ha allt på en och samma plats.

pexels-photo